2014 Seyahati / Road Trip

Amerika Boston’da 3. Gün

Boston’da 3. gün abim MIT’deki proglama kursuna gitti, oradayken etrafı gezdik. Oradayken annemle birlikte proglama ve data hakkında konuştuk, konuşmayı telefonumda kaydettim. Ondan sonra Faneuil Hall’u gezdik, bir cafeteria gibi bir yerdi ama daha büyük. Bir Park Ranger’la North End mahallesini, Paul Revere’in evini, Boston Comen ve Public Garden’ı gezdik. Ve annemin isteği ile Make Way For Ducklings’in geçtiği yere gittik, uzun bir yürüyüştü. Boston Public Library’ye de gittik, oraya doğru gidirken bir mağazadan geçiyorduk ve bu kötüye alamet olduğunu bile bile hiçbir şey söylemedim. Ondan sonra bir baktım kendimi alışveriş sırasında alınmış kiyafetleri taşırken buldum, bu sırada kendim için sadece bir güneş gözlüğü ve pantolon almıştım, babam da sadece gereken şeyleri almıştı, annem ise farklı bir hikaye, o  gerekli eşyalrarla birlikte gereksiz eşyalarıda aldı. Ondan sonra o bana birşey almaya çalıştığı zaman ben ona sertçe hayır demeye başladım, çünkü Ali(abim) ile buluşmamız lazımdı ve geç kalma niyetinde değildim, güneş gözlüklerimi bütün gün taktığım için kendim annemi sırf alışverişten alma yolu olarak ona yüz vermedim.

Eve geldiğikten bir süre sonra Ali’yle buluştuk ve o anda birşey fark ettim. Birisi aksi davrandığı zaman onları sorgulamak yardım etmek yerine durumu daha beter yapar, davranışınız hakkında bir sorguya çekilmenin ne kadar sinir bozucu olduğunu herhalde bilirsiniz. Annemde bunu yaptı ve bir volkan patladı, o volkanın kime ait olduğunu özel nedenler durumuyla anlatmıycam. Ondan sonra annemi ben bir daha öyle bir şey yapmaması konusunda tembih ettim ama bahse girerim beni dinlememiştir.

Bugün başka bir deneyim olarak şunları öğrendim, EĞER ANNENLE BİRLİKTEYSEN SAKIN MAĞAZALARIN OLDUĞU YERLERE GİTME, EĞER BİRİSİ SANA KARŞI KAVGA BAŞLATIRSA ONA KARŞI KONUŞMA! KENDİNİ SALAK YERİNE KOYMAKTAN SAKIN Kİ SALAK GÖRÜNEN KARŞINDAKİ OLSUN!!!!

Ve bu kadar. Umuyorum ki bunu okuyanlar bu tavsiyeleri kabul eder.

Bir düşünce üzerine “Amerika Boston’da 3. Gün

  1. Tayfun amca ve avaneleri

    Öfkeyle kalkan zararla oturur gibi birşey yani. İleri yaşta uygulaması daha kolay bir prensip diye de bilinir. Underrated in my opinion.

    Tüm (büyükler yani) Çataltepe ailesinden sevgiler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *