2014 Seyahati / Road Trip

1 Numaralı Yol

[20 Ağustos, Tanju] Uzun yol sürüşümüzün son etabı yakından tanıdığımız Route 1 (1 numaralı California eyalet yolu) idi. Bu yolu daha evvel hem güneyden kuzeye hem de kuzeyden güneye Zehra da ben de katetmiştik. Güneye inmek daha keyiflidir. Sabah iş trafiğini atlatmak, benim postadan tamirden dönmesini beklediğim bilgisayarım ve Zehra’nın düzeltmekle uğraştığı bir makale nedeniyle sabah 11 gibi yola çıktık.

Santa Cruz’da sahile vardık ve sonra San Luis Obispo’ya kadar Route 1 üzerindeydik. Santa Cruz’dan sonra Monterey’de Cannery Row’da kısaca durduk ve John Steinbeck’i andık. (Yeri gelmişken bir not: Bu uzun seyahatin ilham kaynaklarından birisi Steinbeck’in “Köpeğim Charley ile Amerika Yollarında” kitabıydı.) Öğle yemeği molamızı Carmel’de verdik. Carmel bir masal kasabası şirinliğinde, ama planladığımız gibi yürüyerek gezmeye vaktimiz olmadı çünkü Zehra’nın lokantada makale işini bitirmesini beklememiz gerekti.

Yolun geri kalan kısmı çok güzel okyanus manzarası, ormanlık ve dağlık alanlardan vs. geçiyordu. Yer yer çok kıvrımlı ve epey dikkat isteyen kesimleri de vardı. Yağış mevsimi olmadığı için toprak kayması tehlikesi yoktu ve yolun tamamı açıktı. Güneş batarken Morro Bay’e vardık. Okyanusta güzel bir gün batışı seyredip kahve molamızı aldık.

Santa Barbara’ya geldiğimizde gece olduğu için şehre girmedik, US 101 üzerinden Los Angeles’a devam ettik. Gece 11:30 gibi Santa Monica’da kalacağımız apartman dairesine vardık.

Bir düşünce üzerine “1 Numaralı Yol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *