2014 Seyahati / Road Trip

San Francisco, kampusler ve arkadaşlar

[19 Ağustos, Tanju] Nuri’lerin Sausalito’daki evlerine 18 Ağustos gece 9:30 gibi vardık. Nuri’nin otopark vale hizmeti, Selin’in kucaklayarak karşılaması ve Janna’nın güzel sofrası yorgunluğumuzu unutturdu.

Evin havasına fazla ısındığımızdan olsa gerek, neredeyse iki haftadır adetimiz olan erken kalkma işini beceremedik. Önce Berkeley kampusunu ve civarını biraz dolaştık. Maksat çocuklara, özellikle de Ali’ye, MIT’den başka üniversitelerin de olduğunu göstermekti. Oradan Santa Clara’da bir Türk kepabçısında Silicon Vadisi civarında müsait olan arkadaşlarla öğlen yemeği buluşmasına geçtik. Mustafa, Levent ve Filiz gelebilmişlerdi. Eski günler, üniversitede ya da üniversite yolundaki çocuklardan konuştuk.

Sonra Stanford kampusundaki kitapçıya gittik. Arabyla turlayarak da olsa çocuklara kampusu gösterebildik. Bu arada Mustafa’nın oğlu Eren aradı, tıp fakültesinde yaz stajı yapıyormuş. Vaktimiz dar olduğu için bize okulu gezdirme teklifini kabul edemedik.

İş dönüş trafiğine girmeden San Francisco’da merkezde de bazı yerleri görmek istiyorduk. Coit Kulesi, Lombard Sokağı ve Çin mahallesine gittik. Trafik başlayınca geri Sausalito’nun yolunu tuttuk. Golden Gate köprüsünden geçince sol tarafa (okyanus tarafı) gözlem yerine çıktık. Tüm seyahatimizin en soğuk anını, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, San Francisco’da yaşamış olduk.

Akşam yemeğinde de Aleks ile birlikteydik. Sonra da kayıttan Beşiktaş-Arsenal maçını seyredip yattık.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *