2014 Seyahati / Road Trip

Boston’da son gün

8 Ağustos Cuma Boston’da geçirdiğimiz son gündü. Öğlene doğru yine MIT’ye yürüdük. Orada Zehra ve İrem’i bir toplantı için Boston Üniversitesine yolladıktan sonra eski yatakhanelerime doğru bir dolaştım. 1978’den 1981’e kadar MacGregor House’da kalmıştım. O zaman erkek yurdu idi, şimdi karışık. Son senemde ise, 1981-82, yeni yapılmış olan Next House’da kalmıştım. Orada kalmayanların dolaşmasına izin vermedikleri için ancak lobilerini görebildim. Fazla bir değişiklik yoktu.

Cuma namazını MIT’nin Dini Faaliyetler Merkezindeki mescitte kıldım. Benim zamanımda Ashdown House isimli lisans üstü ögrencilerin kaldığı yurdun salonunda Cuma namazı kılınırdı. Namaz çıkışı Türkçe konuşan bir gruba rastladım, hemen hepsi fizikçi imiş. BIraz sohbet ettik.

Daha sonra Ali’nin kurs tamamlama sertifikasını almasını izledik. Zehra ve İrem de bize katılınca, Ali dersteyken yaptığımız bazı şeyleri onunla da paylaşmak üzere yola koyulduk. Toscanini’de dondurma yedikten sonra Boston şehir merkezine gidip Faneuil Hall’a yürüdük. Quincy Market’te New England clam chowder (balık çorbası) içtik. Bunlar Ali’nin pek ilgisini çekmedi, yorgun olduğu için hemen eve dönmek istedi. Ama zorlayarak Boston Common ve Public Garden’dan geçip Commonwealth Avenue’da bir yürüyüş yapıp geri eve döndük. Akşamı da bavullarımızı toparlayıp çamaşır yıkayarak geçirdik.

Bir düşünce üzerine “Boston’da son gün

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *